Verzorg het welzijn van je vee met een vloeistof doseersysteem

Waarom is het welzijn van vee zo belangrijk?

Voor veehouders is een goede opbrengst natuurlijk ontzettend belangrijk. Het welzijn van de dieren staat echter ook centraal. Koeien of andere dieren die zich goed in hun vel voelen, gaan namelijk langer mee en zorgen voor betere en meer melk. Elke veehouderij moet daarom investeren in innovatieve oplossingen om de fysieke en de mentale toestand van de dieren te verbeteren. Op deze manier maken veehouders het zich veel gemakkelijker en zal hun opbrengst aanzienlijk verhogen.

De innovatieve oplossingen van Hanskamp

Hanskamp is een erkend bedrijf dat zich richt op innovatieve en unieke oplossingen voor veehouders. Met hun producten kunnen de veehouders hun beroep gemakkelijker uitvoeren en wordt de gezondheid van de dieren op geen enkel moment in gevaar gebracht. De artikelen van Hanskamp vormen een meerwaarde voor elke veehouderij, waardoor het rendement enorm vergroot wordt. In het assortiment van Hanskamp vind je zeer uiteenlopende producten terug, gaande van slimme voerautomaten tot praktische hekken en unieke doseermotoren. Elk product is van een uitstekende kwaliteit en erg eenvoudig te installeren.

De voordelen van een vloeistof doseersysteem

Een erg populair product van Hanskamp is het vloeistof doseersysteem. Het vloeistof doseersysteem, ook wel MultiDos genoemd, bestaat uit een handige vloeistofpomp waarmee je een zeer exacte hoeveelheid vloeistof aan het krachtvoer kan toevoegen. Door vloeibaar krachtvoer met de juiste portie additieven aan je koeien te geven, voorkom je een negatieve energiebalans. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat de koeien zich goed voelen en voldoende melk produceren. Hanskamp biedt bovendien ook een handig navulsysteem aan, zodat je niet langer handmatig moet bijvullen!

Een poeder doseersysteem voor veehouders

Naast vloeistof doseersystemen kan je bij Hanskamp ook voor poeder doseersystemen terecht. Sommige mineraalpoeders mogen namelijk niet in het voer van het vee ontbreken. De poeders zijn vas essentieel belang voor de vruchtbaarheid, de productie en de gezondheid van de koeien. Het vee mag echter niet te veel poeders binnenkrijgen. Te veel mineralen brengen al snel schade aan de gezondheid toe. Hanskamp beschikt daarom over diverse poeder doseersystemen. Met deze systemen kan je kiezen of je vijf of tien mg in het krachtvoer mengt. Op deze manier weet je zeker dat het voer de juiste hoeveelheid mineralen bevat, zodat je het rendement kan optimaliseren.