4 redenen waarom werken in de schoonmaak ideaal is

Bij de arbeidsmarkt van tegenwoordig is er meer aanbod dan vraag, hierdoor kan het soms lastig zijn om een baan te kiezen. Het lijkt alsof er alleen maar banen zijn waar je een HBO-opleiding voor nodig hebt, maar er zijn nog genoeg leuke banen waar je vaak niet eens een opleiding voor nodig hebt, zoals bijvoorbeeld schoonmaker. Hieronder vertellen we 4 redenen waarom werken in de schoonmaak ideaal is.

Flexibiliteit

Als je als schoonmaker wilt beginnen kun je er zelf voor kiezen of je parttime of fulltime aan de slag wilt. Je hebt wisselende begin- en eindtijden, waarbij je de regie in eigen handen hebt. Zo kun je er voor kiezen om de ene dag later te beginnen en de andere dag weer vroeger te eindigen. Hierdoor kun je je gezinsleven prima combineren met deze baan.

Korte diensten

In deze sector heb je vaak korte diensten van zo’n één à twee uur. Door deze korte diensten ben je dus niet van negen tot vijf achter elkaar bezig met schoonmaken. Na iedere schoonmaaksessie heb je een korte pauze waar je van de ene locatie naar de andere locatie kan reizen. Dit betekent dat je even kan bijkomen voor je volgende dienst begint.

Verschillende locaties

Wanneer je in de schoonmaak werkt, werk je niet de hele dag op één locatie. Je verplaatst jezelf tussen meerdere plekken waar op dat moment schoongemaakt moet worden. Hierdoor kom je op veel plekken in Nederland waar je normaal gesproken nooit zou komen. Zo zie je ook een keer hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij andere werkvelden zoals bijvoorbeeld op school, kantoor of zelfs in de horeca.

Salaris

Als je door de vorige punten nog niet overtuigd bent, dan zal het salaris je zeker overtuigen. Wanneer je start als schoonmaker, zal je salaris in het begin al rond de € 11,83 liggen. Wanneer je meer ervaring op doet kan dit zelfs oplopen tot wel € 13,50 per uur. Naast dit mooie salaris profiteer je ook van sterke primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden. Als je precies wilt weten hoeveel je gaat verdienen, kun je eens zoeken op vacatures onder het trefwoord “Werken schoonmaak”.

Wanneer je op zoek bent naar een baan, zie je soms door het grote aanbod door de bomen het bos niet meer. Ook zijn er voor veel banen vaak hoge eisen, maar niet wanneer je als schoonmaker aan de slag gaat. Naast dat je natuurlijk geen opleiding nodig hebt, krijg je flexibiliteit, draai je korte diensten, werk je op verschillende locaties en krijg je ook nog eens een goed salaris.